Family Rules familiefotografie
Familiefotografie

Blog

Blog familiefotografie

Af en toe blog ik een familie shoot hier zodat je een beetje kan zien wat voor foto’s je van me krijgt.
Klik op de foto om meer te zien!

Day in the life in Assendelft, Noord Holland

Day in the life/ documentaire familiefotografie bij de familie de Jong.

Een van mijn bijzondere gezinnen die ik afgelopen jaar mocht fotograferen is familie de Jong.
Een jong gezin met een melkveehouderij en 2 jonge kinderen Leah (die leukemie heeft) en een hele lieve zorgzame grote broer Sem.
Het is een druk gezin, een boerderij is altijd werken en altijd klaarstaan voor de koeien en ondertussen een hoop zorg voor Leah die ziekenhuis in en uit gaat.
Gelukkig was ze gewoon lekker thuis vandaag en wat een lieverd! En Sem die stoere vent zorgt goed voor zijn kleine zus en helpt zijn vader maar al te graag met de koeien.

De dag begon rustig eventjes wat drinken en daarna even bij de koeien kijken waar papa al druk bezig was.
Daarna naar binnen en samen een lekkere cake bakken, en natuurlijk heel belangrijk: de garde aflikken!

Terwijl Leah lekker eventjes naar bed ging, kon Sem even naar de schuur om zijn vader te gaan  helpen met de koeien eten geven. En daarna moest hij zelf gaan eten (warm want rond het avond eten moet er gemolken worden). Na het eten even je vader lastig vallen die een dutje probeert te doen (met de uren die een koeienboer werkt is dat wel begrijpelijk).

Na het eten is Leah ook aan het wakker worden en is het tijd om lekker eventjes in bad te gaan. Wat heel lief is om te zien dat Sem zo ontzettend voorzichtig en lief is met zijn zusje. (geloof me! bij ons thuis is er niet zo veel liefde voor het kleine zusje hoor  ).

En hoe heerlijk is het om te zien dat hier, net zo als bij ieder ander gezin er tranen, chaos, liefde, ruzie, kusjes en heel veel speelgoed is!

En tijdens het melken van de koeien mocht ik in “de put” staan, hoe leuk is dit om mee te maken, zoveel koeien om je heen.

Naar het einde van de dag was de koek toch echt wel een beetje op en tijd om naar bed te gaan, terwijl papa druk in de schuur aan het melken was legde mama Sem en Leah op bed.

Nieuwsgierig geworden? Hieronder staan de foto’s die vertellen je het hele verhaal.

Liefs Mitzy