Family Rules familiefotografie
Familiefotografie

Day in the life shoot fotografie

Day in The life Fotografie

Familie fotografie bij jullie thuis

Hierbij volg ik jullie alléén op een journalistieke manier

Een hele/halve of een stukje dag mij als fotograaf over de vloer die jullie fotografeert zoals jullie zijn.

Iedere dag nu lijkt zo normaal, bij ons bijvoorbeeld zijn onze kinderen 3 en 5 en hebben wij een dag gevuld met dagelijkse ritueeltjes, die nu zo normaal zijn. Voordat je het weet zijn ze groot en zijn die ritueeltjes een leuke herinnering.

Day in the life fotografie/ journalistieke familiefotografie / documentaire familiefotografie

Dit zijn allemaal verschillende namen voor een en hetzelfde soort foto’s; foto’s van het normale leven. Waarbij niks in scene is gezet door de fotograaf en hij/zij jullie volgt gedurende de shoot.

Hoe werkt het nou precies?

Jullie bepalen zelf wanneer hoe laat en hoelang ik bij jullie langskom. Ik heb voor het gemak 3 verschillende pakketten gemaakt maar iets er tussenin kan natuurlijk altijd.
Ieder gezin heeft zijn eigen ritme, en aan jullie om te bepalen wat jullie het leukste vinden, is het het ontbijt (misschien nog in Pyjama), het koffie moment ‘s ochtends wanneer iedereen lekker aan het knutselen is. De lunch met boterhammen die in het rond vliegen. De middag wanneer jullie lekker buiten aan het spelen of wandelen zijn, of toch het avondeten met daarna het hele badritueel, tandenpoetsen en niet te vergeten het verhaaltje voor het slapen gaan en de dikke knuffels die daar bij horen.
Het verloop van de dag kan je natuurlijk altijd wel een klein beetje beïnvloeden. Ga je ‘s middags bijvoorbeeld lekker knutselen, de speeltuin in, in de tuinwerken, boodschappen doen of desnoods naar een pretpark. Als ik er aan het einde van de dag nog ben, heb je met jongere kinderen gegarandeerd nog een huilpartij of een gevecht aan tafel (ja dat heeft iedereen) wat ook hele mooie situaties op kan leveren.

Als ik begin met fotograferen, moet iedereen in het begin eventjes aan me wennen, de kinderen maar ouders ook. Het gebeurd natuurlijk niet iedere dag dat er een fotograaf met 2 camera’s in je huis rondloopt. Bij de kinderen duurt het meestal een uurtje voordat ze aan me gewend zijn en ik eigenlijk niet zo heel erg interessant voor ze ben en ze lekker verder gaan met spelen. Ik loop eigenlijk een hele dag rond jullie heen, soms lig ik op de vloer te wachten op een mooi beeld, en soms ben je me kwijt zit ik in een hoekje.

Na de shootdag kom ik thuis en download ik meteen alle foto’s zodat deze veilig weggeschreven en gebackupt worden. Hierna begint voor mij de grootste klus, het uitzoeken van de mooiste foto’s. Op een volle dag maak ik heel veel foto’s, waarvan ik de mooiste ga uitzoeken. Als ik dit gedaan heb, ga ik iedere foto 1 voor 1 bewerken. Dat wil zeggen, iedere foto krijgt zijn eigen sausje en wordt helemaal aangepast tot hij zo mooi mogelijk is voordat hij de deur uit gaat en in mijn stijl past. Want mijn stijl is ook waarop jullie mij geboekt hebben. Binnen 6 weken lever ik de foto’s aan in een online gallerij, Vanuit deze gallerij kunnen jullie foto’s bekijken, delen en natuurlijk ook downloaden.

Waarom vind ik documentaire fotografie zo leuk?

Het leuke van deze vorm familiefotografie vind ik dat ik herinneringen mag maken voor jullie. Niet alleen voor jullie maar vooral ook voor je kinderen. Het is natuurlijk superleuk om over 1 jaar terug te kijken hoeveel iedereen alweer veranderd is. Nog leuker na 5 jaar en stel je voor wat de foto’s over 10 jaar met je doen?!
Maar over 20 of 30 jaar…… Weet jij nog hoe jullie huiskamer er vroeger uitzag en wat voor speelgoed je had. En je vader of moeder, wat een jonkies… of vooral mam waarom had je me zulke kleren aangetrokken!! (dat was toen in de mode waarschijnlijk)

Na de shoot maak ik een album voor jullie, die kan je bewaren en openslaan wanneer je maar wilt, en stel je wilt er ieder jaar een of om de zoveel tijd, kan je een hele serie albums naast elkaar leggen om door te bladeren. Een soort tijdcapsules, maar dan in je kast.