Family Rules familiefotografie
Familiefotografie

gezinsfotograaf Utrecht

Gezinsfotograaf Utrecht

 
 


Hoeveel verschillende soorten foto’s van je familie kan je laten maken, vaak zie je door de bomen het bos niet meer.
Hier leg ik je uit wat voor een verschillende soorten fotografie ik doe, en wat er bij jullie past.

Familiefoto’s, waarom en wat voor?

Bijna iedereen heeft bij een gezinsfoto door een fotograaf gemaakt wordt een standaard beeld in zijn hoofd. Net als bij de schoolfotograaf vroeger gaan zitten en lachen... Of met een blauwe spijkerbroek en een wit T-shirt met zijn allen wandelen over het strand.

Verleden tijd!

Wat is er allemaal mogelijk met gezinsfotografie?

1.) Een “standaard” gezins of familieshoot.

Hier is de insteek dat jullie samen een familieportret hebben, dus dit is een geposeerde fotoshoot.Lekker met zijn allen naar het strand of het bos en daar (semi) spontane foto’s maken. (hieronder staan wat foto’s in het bos in Bergen op zoom in Brabant)
1 of 1,5 uur (afhankelijk van wat jullie willen en de grootte van de groep) zoeken we een mooi plekje, of meerdere plekjes en zullen we lekker losjes en spontaan de shoot doen. Ik ga jullie wel een beetje poseren, want anders krijg ik jullie niet allemaal op de foto in deze korte tijd. Maar ook het poseren probeer ik zo losjes mogelijk te houden, zodat iedereen gewoon lekker zichzelf kan zijn.

of …. (en dit is wel waar mijn hart een beetje van open gaat).

2.) Een gezinsreportage, ook wel day in the life fotografie genoemd.

Wat is dat dan?
De vertaling zegt het eigenlijk al, een dag uit jullie leven. Ik loop mee met jullie in het gezin en volg jullie in de meest normale dagelijkse dingen.

Later zijn de dagelijkse dingen de meest waardevolle dingen. Een geposeerde foto verteld je niet hoe mama je een kusje op je knie gaf toe je viel. En over 20 jaar is die foto van mama die je een kusje geeft nog veel mooier dan nu. En mama heeft over 20 jaar een hele mooie herinnering aan dat kleine knietje die nu geen kusjes meer nodig heeft.

Een gezinsreportage hoeft geen hele dag te zijn, maar kan ook een halve dag of zelfs een stukje van de dag.

Vanaf het middageten tot het slapen gaan zit de dag vol met rituelen maniertjes en gewoonten die jullie thuis hebben, deze zijn heel leuk om vast te leggen. Het tandenpoetsen, verhaaltje voor het slapen gaan, een dikke kus of knuffel.

Als ik eventjes bij jullie langskom, voor een uurtje of 2,5 is het wat lastiger om bijvoorbeeld het slaap ritueel vast te leggen, maar jullie knutsel uitspattingen of lekker samen de speeltuin in gaan is ook heel leuk.

Ik ben zelfs een keer met de familie mee de efteling in gegaan. Super leuk!
Hieronder wat foto’s van een day in the life in Utrecht, de Bilt. Klik op de foto’s om de hele blog te zien of klik hier.

Waarom ik zo van Journalistieke familiefotografie houd?

Gezinsfoto’s zijn belangrijk, misschien niet voor nu, maar vooral voor later.
Stel je voor dat die kleine kinderen die je nu ziet lopen, straks vertrekken naar de universiteit. Maar vooral ook voor de kinderen, als zij deze foto’s over 20/30 jaar hebben betekent dit zoveel meer. Hebben jullie foto’s van vroeger, de dagelijkse zaken en wat voor gevoel geeft dit.

Precies: de herinnering aan thuis!

Wat ik doe is familiefotografie en herinneringen maken.
En het leukste is dat ik zelf moeder ben van 2 kinderen 5 en 3 en dus echt wel iets gewend ben en altijd weer opgelucht ademhaal omdat ik zie dat het bij iedereen met kinderen aan het einde van de dag een gigiantisch ontplofte boel is. Alle mama’s wel een keer uit hun slof schieten en er altijd wel ergens een beker of glas omgaat.

HEERLIJK, want dat is het echte (iets minder perfecte) leven.

Award winnende gezinsfoto’s

 
 

Heel trots kan ik vertellen dat ik afgelopen jaar 12 internationale awards op mijn naam heb mogen schrijven voor de documentaire familiefotografie.
Hierdoor mag ik mij de beste documentaire gezinsfotograaf noemen van Noord-Brabant.

Naast familiefotograaf ben ik bruidsfotograaf samen met mijn man en heb ik ook al een aantal awards nationaal en internationaal mogen ontvangen (check onze bruidsfotografie website op www.loverules.nl)

3.) En natuurijk Newborn fotografie.

Wat ik niet doe is: baby’s in onnatuurijke houdingen leggen, ze in doeken wikkelen een serie aan houten kistjes, zinken teiltjes bontjes of kledingstukjes meenemen.
Ik poseer baby’s niet, maak foto’s lekker bij papa en mama waar hij/zij hoort op je box kleed of in je bedje.

Wie is de fotograaf?

mits1000.jpg

Ik ben Mitzy Geluk.
Fotograaf
Mama van 2
Getrouwd met een fotograaf
Woon in Noord Brabant (Nieuw-Vossemeer)
fotografeer door heel Nederland
Ben gek op koffie, thee en chocolade
12 internationale awards voor familiefotografie
3 nationale awards voor bruidsfotografie
2 internationale awards voor bruidsfotografie

(Klik hier als je meer over mij wilt lezen).

Maar kijk vooral eens op mijn website: www.familyrules.nl voor foto’s prijzen en meer informatie over bijvoorbeeld mij.

Als je wat wilt weten, of foto’s nodig hebt neem dan zeker even (vrijblijvend) contact met me op.

Liefs,
mitzy